Tämän päivän artikkelissamme käsittelemme yhtä biotekniikan tulosta, hapankaalia. Hapankaali on kaalista maitohappokäymisen avulla valistettava elintarvike, joka on todella terveellinen osa ruokavaliossa. Hapankaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, entsyymejä, koliinia sekä asetyylikoliinia. Terveellisen siitä tekee myös vähäinen energiapitoisuus, ja maitohappohäymisen ja runsaskuituisuutensa vuoksi se on hyvin vatsaystävällistä.

hapankaali

Hapankaalia on mahdollista valmistaa itse, tai sitten ostaa marketista teollisesti valimistettuna. Hapankaalia valimistetaan maitohappobakteerien avulla käyttämällä raastettua tai joko leikattua ja vetiseksi muussattua kaalia. Tämä täytyy tehä täysin hapettomassa tilassa, jotta valmistus onnistuu ja lopputuloksesta tulee oikea. Hapankaalista on mahdollista puristaa myös terveellistä urheilujuomaa, jota kutsutaan myös antimikrobiseksi hapankaalimehuksi.

Hapankaali tunnetaan erityisesti Saksassa ja Venäjällä, sillä se kuuluu tiiviisti näiden maiden ruokakulttuuriin. Hapankaalin ravintoarvot säilyvät valmistustavan takia todella hyvin, eikä siihen sen vuoksi tarvita minkäänlaisia lisä – tai säilöntäaineita. Tämän vuoksi marketeissa on hyvä välttää ’’pastöroituja’’ tuotteita, ja valita luomutuotteet niiden sijaan.

Hapankaali on maultaan hieman etikkainen, ja maku jakaa paljon mielipiteitä. Se on säilyvä ja terveellinen tuote, joka vaikuttaa suuresti esimerkiksi ruuansulatukseemme. Hapankaali sisältää hyvänlaatuisia bakteereja, jotka ovat suuri hyöty suolistomme hyvinvoinnille.

Hapankaalia on suositeltu käytettävän muutama ruokalusikallista jokaisella aterialla, jonka yhteydessä on tarjolla myös punaista lihaa. Mikäli sinulla on ruuansulatusongelmia, tai närästystä aterioiden jälkeen, hapankaali on tähän kaikista parhain lääke!

Suomessa myytävä luomuhapankaali sisältää muun muassa kaalia, porkkanaa, sipulia ja merisuolaa. Luomutuotteet ovat aina valmistettu luonnollisella maitoappokäymisellä, eivätkä ne sisällä lainkaan lisäaineita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>