Lääkekuurien liikakäyttö ei ole hyvästä.

Antibiootit ovat monille tuttuja esimerkiksi vaikean infektion parantamisessa. Niistä on apua tilanteisiin, joissa olisi muussa tapauksessa mahdotonta saada apua olotilan parantamiseen.

Antibioottien käyttämiseen on muodostunut uusia normeja, joiden ansiosta turhia lääkekuureja yritetään välttää. Aiemmin määrättiin esimerkiksi korvatulehdukseen niitä helpommin kuin nykyään. Tällä tavalla tähdätään siihen, ettei elimistöä kuormitettaisi enempää kuin on välttämätöntä.

Apua maitohappobakteereista

Suomalaisillekin tutuista maitohappobakteereista puhutaan positiiviseen sävyyn monissakin yhteydessä. Se ei ole mikään ihme, sillä niistä saa erittäin paljon apua lukuisiin asioihin. Erityisesti antibioottien aikaan niiden käyttö on erittäin olennaista, jotta ihminen saa huomattavasti apua oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen.

Maitohappobakteerit ylläpitävät suoliston normaalia bakteerikantaa, joka voi kärsiä vakavasti erityisesti antibioottikuurin aikana. Antibioottien  tarkoitus on tuhota bakteerit, jotka ovat infektion takana. Vaikutuksilla voi mahdollisesti jopa olla yksilöllisiä eroja, minkä ansiosta lopputulos voi vaihdella käyttäjäkohtaisesti. Maitohappobakteerit voivat antaa tasapainoa ja pitää huolta suoliston bakteereista, jotta ne eivät tuhoudu antibioottikuurin aikana. Monet lääkärit kehottavatkin potilasta käyttämään niitä yhtä aikaa, kun he syövät kuuria.

Antibioottien liikakäyttöä kannattaa välttää

Antibioottikuureja ei uusimpien tutkimusten valossa kannata nauttia missään nimessä enemmän kuin on välttämätöntä. Ihmisten bakteerit ovat tutkimusten mukaan kehittymässä vastustuskykyisiksi antibioottikuureille. Käytännössä siis tulevaisuudessa voi olla haastavaa saada apua niistä, jos niiden käyttöön ei kiinnitä erikseen huomiota.

Antibioottien käyttö on erityisen hankalaa esimerkiksi lihateollisuuden kannalta. Suomessa niiden käyttäminen on rajoitettu minimiin, mutta esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa niitä syötetään huomattavasti enemmän eläimille. Uusimpien tutkimusten mukaan onkin huomioitu, että nämä jäänteet voivat siirtyä ihmiseen, minkä johdosta antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit voivat jopa siirtyä ihmiseen. Suomesta onkin löydetty esimerkiksi ulkomaista lihaa, josta on havaittu sairaalabakteeria. Tällaisten tuotteiden käyttö voikin vaikuttaa negatiivisesti ihmisen hyvinvointiin erityisesti pitkällä tähtäimellä, jos elimistö kehittää resistenssin antibiootteja vastaan.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>