Moni tänä keväänä valmistuva nuori varmaankin miettiin, mihin suunnata kun opiskelut saadaan päätökseen? Tietysti meidän mielipiteemme saattaa olla hieman puolueellinen, onhan kyseessä biotekniikasta kertova blogi, mutta haluaisimme silti heittää kommentin tähän väliin biotekniikan opiskelusta.

Biotekniikkaa voi opiskella pääaineena Helsingin yliopistossa tai Turun yliopistossa. Tutkinnot ovat monivuotisia ja niiden jälkeen biotekniikasta valmistunut voi työskennellä tai jatkaa tutkimuksen tekoa biotekniikan parissa. Opintoihin sisältyy perusopintojen lisäksi muun muassa mikrobiologiaa, geenitekniikkaa sekä bioprosessitekniikkaa. Alemman tutkinnon eli kandidaatin tutkinnon jälkeen opiskelija voi jatkaa biotekniikan maisteriksi ja erikoistua esimerkiksi elintarvikebiotekniikkaan, kasvibiotekniikkaan tai kotieläinbiotekniikkaan.

Koska opintoaine on erittäin monipuolinen verrattuna moniin muihin biologian aiheisiin, voi biotekniikkaa lukemalla valita itse oman polkunsa. Tässä hieman ajatuksia aiheesta kertoo biotekniikan teekkari Enni! Hän on tämän vuoden opiskelija ja kertoo kokemuksistaan biotekniikan opiskelusta Tampereen teknillisessä yliopistossa. Jos sinä tai lähipiirisi nuori mietitte biotekniikan alaa tulevaisuutena, lukekaa myös aikaisempi kirjoituksemme biotekniikasta tulevaisuuden työllistäjänä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>