Biotekniikkaa opiskellaan etenkin Suomessa hyvin paljon ja käsittelimmekin aihetta jo edellisessä kirjoituksessamme, jonka voit lukea täältä. Tällä kertaa tutustummekin sitten biotekniikan opiskelijoiden elämään tutkinnon suorittamisen jälkeen ja katsomme hieman tarkemmin, minkälaisiin toimiin valmistuneet ovat päätyneet. Se täytyy sanoa jo heti alkuun, että biotekniikan opinnot suorittaneet työllistyvät hyvin koulutuksen jälkeen, ainakin muihin yliopistossa opiskelleisiin verrattuna.

Töissä.fi on sivusto, joka seuraa opiskelijoiden työllistymistä opintojen jälkeen. Sen mukaan biotekniikkaa opiskelleet ovat sijoittuneet esimerkiksi seuraaville sektoreille: Tutkimus tai tuotekehitys, johtotehtävät, suunnittelu-, kehitys- tai hallintotehtävät ja monia muitakin. Työttömyys on erittäin alhaista, sillä vain noin 5% sivuston kyselyyn vastanneista oli työttömänä. Kuukausipalkka saattaa vaihdella aina n. 2700 eurosta yli 4000 euroon, riippuen tietysti työtehtävistä. Tämä on kuitenkin hyvä uutinen biotekniikan ja siihen liittyvien aineiden opiskelijoille!

Uskoisimmekin, että biotekniikan alalla on siis helpompi työllistyä. Suomi on etenkin nykypäivänä tunnettu tieteen ja tutkimuksen luvattuna maana, joten todennäköisesti töitäkin riittää tällä alalla. Toisaalta taas esimerkiksi kouluksesta ja tutkimuksesta on jouduttu leikkaamaan siihen suunniteltuja valtion varoja, mutta toivottavasti tämä ei vaikuta biotekniikan tutkimukseen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>